Петък, 07 Oct 2022
            
Политика

Илияна Йотова във В. Търново : Парламентът отхвърли ветото на президента с грозен дебат

  08.03.2019 11:59
Илияна Йотова във В. Търново : Парламентът отхвърли ветото на президента с грозен дебат

Ветото на президента беше отхвърлено с грозен дебат в Народното събрание, това зави във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова. По думите й управляващите не са взели предвид основателните критики на опозицията, поради което Конституционният съд ще има последната дума по казуса.
Вицепрезидентът сподели във Велико Търново, че няма представа защо Народното събрание се занимава точно на 8-ми март с Мюфтийството и опрощаването на дълга им.
„Да, ветото на президента беше отхвърлено с един доста грозен дебат в Народното събрание. Това, което успях да прочета и да се информирам  допълнително. Не бяха взети предвид основателни критики към промените, които бяха гласувани само преди една седмица. Смятам, че на ход е Конституционният съд“, обясни Йотова.
Вицепрезидентът отказа да направи прогноза дали през настоящата година ще има извънредни избори и призова вниманието на българите в момента да се насочи към евровота.
 „Четвърти избори за България, да направим така, че националните проблеми да ги минем през призмата на националните теми, както и обратно- европейските теми, да видим какво е отражението върху националната политика и да се опитваме да решаваме всичко онова, което стои пред страната ни“, сподели Йотова.
Вицепрезидентът беше в старата столица, за да се включи в дебата „Разбират ли младите езика на Брюксел“. Форумът се проведе във Великотърновския университет, а в него взеха участие студенти и ученици. Срещата беше открита от ректора проф. Христо Бонджолов.
„Много се радвам, г-жо Йотова, че всички сте при нас, че ще продължим този разговор с младите хора, който започнахме пак от Велико Търново в началото на февруари с кампанията „Европа- нашият дом“. Продължаваме с езика- езика на Брюксел, дали го разбират младите. Много се надявам от духовната столица на България да продължава този диалог на Европа в България и България в Европа. Да видим дали езиците ни пречат или да намерим един общ език  на разбирането, независимо от различните езици, на които говорим“, сподели ректорът проф. Христо Бонджолов.


 


Ключови думи
Йотова вето ВТУ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати