Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Християн Хинков от СУ „Вичо Грънчаров“ спечели първо място в конкурса „Пространство и време“

  07.03.2019 16:32
Християн Хинков от СУ „Вичо Грънчаров“ спечели първо място в конкурса „Пространство и време“

Дванадесетокласникът от СУ „Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица Християн Хинков завоюва първо място в третото издание на ученическия конкурс „Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Историческия факултет-ателие „История и памет“ с подкрепата на студентски съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В оспорвана борба между 113 участници от цяла България допуснати до публична защитата са 55 младежи. На защитата с есе на тема „Че и ний сме дали нещо на светът, на вси Словене книга да четът“, Християн заема първата позиция с оценка отличен 6,00. С това постижение е приет за студент в историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Значимо е и представянето на Сияна Димитрова и Яница Томова, ученички от ХІ клас на СУ “Вичо Грънчаров“. За своите разработки момичетата получават много добри оценки.
За достойното представяне на учениците имат принос техните преподаватели Росица Петрова и Ивалинка Рачева. Ръководителките бяха удостоени с грамоти за провокиране на интереса на младите хора към историята на българския народ и държава и нейното съвременно географско пространство.
 


Ключови думи
християн хинков су вичо грънчаров
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати