Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Местния парламент гласува месечните заплати на общинския кмет и кметовете на населени места

  28.02.2019 10:48
Местния парламент гласува месечните заплати на общинския кмет и кметовете на населени места

Общинския съвет във Велико Търново прие изменения във връзка с месечните трудови възнаграждения на общинския кмет, кметовете на населени места и кметските наместници. От 15.01.2019 г. се промени начина на определяне на конкретните размери на индивидуалните основни месечни заплати на кметовете на общини, райони и кметства. Отпаднаха минималните и максимални размери на основните месечни заплати, а индивидуалните размери на трудовите възнаграждения на кметовете на общини и кметства се определят от Общинския съвет при условията на Закона за местното самоуправление и местната администрация.
В тази връзка днес общинските съветници гласуваха заплатата на общинския кмет да бъде в размер на 2600 лв., а на неговите заместници в размер до 80 процента от тази сума. Сумите, които ще получават кметовете на населени места са съобразени с броя на жителите. Като най-високата заплата ще взема кметът на Дебелец- 1305 лв., следван от кмета на Килифарево- 1185 лв. Кметът на най-голямото село Ресен ще взема 1185 лв., а най-малкото възнаграждение е и за кметовете на слабо населени села, като те ще получават по 975 лв.
Тъй като кметът отсъства от днешното заседание общинските съветници отложиха предвидените питания, а сесията премина без особено напрежение и спорни моменти.
 


Ключови думи
сесия заплати съветници
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати