Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Благотворителен базар за хора с репродуктивни проблеми откриха във В. Търново

  24.02.2019 11:45
Благотворителен базар за хора с репродуктивни проблеми откриха във В. Търново

Благотворителен  базар за хора с репродуктивни проблеми откриха тази сутрин във Велико Търново. Със събраните средства от продажбата на ръчно изработените мартеници ще  се подпомогнат семейства, които мечтаят от години да имат деца.
Това е поредната инициатива на фондация „Искам бебе“, която ще подпомогне хората с репродуктивни проблеми в старата столица, въпреки че отпуснатите от Община Велико Търново пари за фонд „Ин витро“ тази година са 70 000 лв.
„И преди и по време на една такава процедура разходите никак не са малко, лечението е скъпо струващо. Затова ние като места организация искаме по различни поводи и различни начини да подпомогнем жителите от Велико Търново финансово“, сподели координаторът на „Искам бебе“ за Велико Търново и региона Вероника Михайлова.
Елена Червенкова от 13 години се бори да има дете. Твърди, че вярата е онова чувство, което я крепи и вдъхва надежда.
 „Загубиш ли вярата, спреш ли да се надяваш просто няма смисъл да продължиш, много е трудно, да, спор няма, много е трудно“, споделя младата жена, която е доброволец към фондацията.
Благотворителен базар днес откриха и от Центъра за настаняване от семеен тип във Велико Търново.
„Емоциите са много положителни и всеки има желание да бутне и да хване нещо, просто с настроение посрещат този празник“, твърди Маргарита Игнатова, която е възпитател в ЦНСТ.
А от фондация „Искам бебе“ призовават повече хора с репродуктивни проблеми да се включат в благотворителните инициативи. Базарът ще отворен само в днешния ден и се намира точно до чешмичките пред Общината.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
мартеници базар бебе ин витро
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати