Петък, 30 Сеп 2022
            
Политика

Военното министерство похвали младите социалисти във Велико Търново

  13.02.2019 09:46
Военното министерство похвали младите социалисти във Велико Търново

Министерството на отбраната похвали Младежкото обединение на БСП във Велико Търново за проявената инициативност и будна съвест относно състоянието на казармите в Старото военно училище.
През януари младите социалисти изпратиха 130-годишна тухла на военния министър и вицепремиер Красимир Каракачанов, с което насочиха вниманието на ведомството към проблема със сградите, които са били дом на славния XVIII етърски пехотен полк.
„Проявената от страна на Младежкото обединение на БСП-Велико Търново загриженост към съдбата на старите казарми в града е достойна за уважение. Без съмнение, те са част от някогашната българска военна история, тъй като тук през годините са били разположени XVIII пехотен Етърски полк и Висшето военно училище, до изграждане на неговата модерна сграда през 70-те години на миналия век“, пише в писмото, с което от Военното министерство се обърнаха към Младежкото обединение на БСП.
В него се посочва още, че сградите на старите казарми са общинска собственост. От ведомството също призовават младите социалисти да отстояват идеята за изграждане на музей на военната ни история пред местния парламент и великотърновската общественост.
„Ако Вие изразите Вашата позиция пред Общинския съвет и обществеността в град Велико Търново, вероятно има възможност да се предприемат стъпки за изграждането на подходящ музеен комплекс или поставянето на възпоменателен знак, чрез което да бъде увековечена паметта за съществуването на въпросните сгради“, се посочва още в писмото.
 


Ключови думи
Каракачанов БСП писмо тухла Старо военно Михаил Михалев отговор
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати