Събота, 08 Oct 2022
            
Светски

Националният ансамбъл по художествена гимнастика: Бъдете единни

  02.02.2019 22:14
Националният ансамбъл по художествена гимнастика: Бъдете единни

Силата е в единността бе основното послание, което отправиха във Велико Търново момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Тази вечер те бяха специални гости в ``Клуб 7`` - мястото, в което през последната година и половина гостуват най-големите звезди на културата, изкуството, спорта, шоу бизнеса. За да се докоснат до момичетата в клуба се събраха десетки техни почитателки и последователки на подиума.

Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Натали Гигова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Камелия Стоилова, Марина Иванова и капитанката на ансамбъла Симона Дянкова разказаха на Велико Търново как животът им се е стекъл така, че са се заели сериозно със спорт. И колко амбиция, труд и упоритост са нужни на един спортист, за да стъпи на почетната стълбичка. Камелия например била само на 3 г., когато я завели в залата, и то защото имала енергия за изразходване, иначе правела много бели. Марина се записала сама на художествена гимнастика, а Лаура попаднала в залата погрешка. Вместо в репетиционната на ``Роберта балет`` майка ми ме заведе в залата по гимнастика, през смях разказа грацията. 


Момичетата, с които тази вечер трябваше да бъдат и Елена Бинева и Галатея Герова, показаха в ``Клуб 7`` трикото, с което взеха златото на 5 обръча на Световното в София, както и медалите, спечелени на Европейското в Гуаладахара. Как поддържат формата си, имат ли си любим уред и как се справят в моментите, когато нямат желание за тренировка, разказаха още гимнастичките. Те споделиха още, че имат пълната подкрепа на близките и приятелите си.


На финала на срещата грациите още веднъж признаха, че се чувстват добре заедно не само в залата, но и в живота. И поръчаха на момичетата, които тръгват по техния път, да вярват в мечтите си, за да ги сбъднат.


Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
гимнастика
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати