Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Спорт

Павлин Петров е Спортист №1 на Свищов за 2018 г.

  29.01.2019 10:57
Павлин Петров е Спортист №1 на Свищов за 2018 г.

На 28 януари в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ се проведе официалната церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на община Свищов за 2018 година.


И през тази година девет спортни клуба от община Свищов направиха своите номинации за 10-те най-добри спортисти, както и предложения за награждаване на млади и перспективни състезатели, постигнали добри резултати  през 2018 година. Комисия, съставена от спортни деятели, изявени спортисти от близкото и по-далечно минало и общински  съветници от постоянната комисия „Здравеопазване, социална политика, младежта, спорт и туризъм“ към ОбС - Свищов определи победителите в категориите, а за първа година на церемонията бяха отличени и всичките 29 отбора – първенци в ученическите игри.
За най-добър спортист на община Свищов за 2018 година единодушно бе избран  състезателят по силов трибой Павлин Петров, който получи наградата си от председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

Състезателят на Спортен клуб „Олимпия“ – с. Морава е републикански шампион за мъже с екипировка в категория до 120 кг. и е постигнал нов републикански рекорд за годината – тяга 363 кг. Той бе в залата със своя треньор Колю Колев, който също заслужено зае първото място сред колегите си и стана Треньор на годината.
Специални гости на церемонията бяха Петко Петков – бивш футболист, от златните години на „Академик“ – Свищов, когато отборът играе в „А“ група; майсторът на спорта Иван Гърчев, който е един от най-успелите треньори по вдигане на тежести;  изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева доц. Антонио Антонов. В поздравителните си слова кметът на Свищов поздрави всички състезатели, които достойно представят Свищов в различните спортни области на национално и международно ниво. Той приветства също родителите и треньорите им за усърдието, с което ги подкрепят в тяхното развитие.


В класацията за най-добри спортисти на второ място се класираха двама състезатели с еднакъв брой точки: Стефан Петков от „Годжу карате клуб Алеко“ и Едмон Белчев - състезател по джудо в СК „Джудоспорт“. Четвъртото място зае миналогодишният победител Тихомир Иванов, който е състезател по лека атлетика  на СК „Свилоза“.
На празничното събитие с награди бяха удостоени и треньорите на най-добрите спортисти: Севдан Златанов – треньор по джудо, номиниран на второ място за 2018 год. и Марин Маринов – треньор по карате, номиниран също на второ място с еднакъв брой точки.


В категорията „Колективни спортове“ за най-добър отбор беше отличен отборът по хокей на трева СК „Дунав“, а за най-добър треньор в категорията бе избран доц. Николай Марков – СК „Дунав“, който получи награда и от изпълнителния директор на БФХТ доц. Антонио Антонов.
В категория „Международни участия“ първото място зае отборът по хандбал „Нове-99“, с треньор Величка Плачкова.
За постигнати високи спортни резултати през 2018 год. бяха наградени и следните треньори: Митко Божанов – карате клуб „Академик“, Ангел Ангелов – ФК „Изгрев 93“, Пламен Ангелов – ОФК „Академик“ и Тодор Борисов – ОФК „Академик“.
Тази година отново бяха отличени 25 млади и перспективни състезатели, номинирани от спортните клубове в общината. На първо място бе избран Даниел Стефанов, състезател по хокей на трева в СК „Дунав“. Второто място зае Дейвид Радков, състезател в същия спортен клуб, а трета сред най-перспективните състезатели на Свищов е Гергана Йорданова, спортист на СК „Джудоспорт“.


За празничното настроение по време на церемонията допринесоха възпитаници от класа на вокалния педагог Корнелия Чекелева, хоп-хоп групи и мажоретен състав към Школата по изкуства при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“, изпълнители от клуб „Естрада“, с вокален педагог Антоането Георгиева и ТФ „Радостина”, с ръководител Елка Иванова.


Ключови думи
Павлин Петков
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати