Събота, 08 Oct 2022
            
Други

Велико Търново отново се превръща в „Настолен град“

  27.01.2019 00:12
Велико Търново отново се превръща в „Настолен град“

След по-малко от месец Велико Търново отново ще събере почитатели на настолните игри от цялата страна, а и от някои съседни, с третото издание на фестивала „Настолен град”. Превърналият се в традиция празник на игрите ще се състои на 23 и 24 февруари в Mall Велико Търново. „Фестивалът ни расте. Освен обичайната зона за свободна игра и щандове на издатели и разпространители на настолни игри, тази година ще предложим на гостите и фентъзи викторина от приятелите ни от ShadowDance.info, зона на загадките от Logiscape и други изненади. Турнирите стават още повече и ще включват хитови игри като Каркасон, Катан и Yu-Gi-Oh, а на гости ще ни бъдат и създатели на настолни игри от България и Румъния,” разказва Ивайло Драганов, основател на „Да играем” - фондацията, която за трета година организира “Настолен град”.
“В края на февруари на крака ще дойдат при нас хора, които успешно са реализирали проекти за настолни игри, а също ще подкрепим и автори, които тестват свои прототипи. В България игри се създават всяка година и сред тях има много добри попадения. Ще имаме честта да ви запознаем с част от тях,” добавя Ивайло.
Специален гост на събитието ще са и създателите на играта Imnia от Румъния. В нея се потапяме в ролята на лордове от средновековието, които се борят за повече власт и слава. На “Настолен град” те ще представят прототип на играта, която скоро след фестивала стартира своята кампания за групово финансиране, по-популярна като crowdfunding, чрез платформата Kickstarter.
“Световният бум при настолните игри през последните години не е случаен. При наличието на толкова много технологии в живота ни е важно да запазим умението да се забавляваме, отлепени от екраните, и да общуваме на живо. Балканите не са изключение,” категорични са организаторите.
Входът за „Настолен град“ е свободен.


Ключови думи
Настолен град
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати