Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Борецът Йордан Попов донесе първата шампионска титла за Горна Оряховица през 2019 г.

  15.01.2019 14:15
Борецът Йордан Попов донесе първата шампионска титла за Горна Оряховица през 2019 г.

Пълен комплект отличия – злато, сребро и бронз, спечелиха борците на „Локомотив” от Държавния личен шампионат по свободна борба за юноши 18-20 години. 147 състезатели от 35 клуба участваха в първенството, домакин на което беше Бургас от 11 до 13 януари. „Локомотив” се представи с 6 борци, които спечелиха три медала.


Йордан Попов стана шампион в категория 53 кг. По пътя към златото той тушира Росен Николаев от „Етър Виктори” (ВТ), след това се наложи с технически туш над Петър Петров от Шумен. Финалът го противопостави на Никола Викторов от „Етър Виктори” (ВТ) и двамата направиха зрелищен и драматичен мач, спечелен от Йордан с 8:7 точки. Шампионът и медалистите в категорията бяха наградени от президента на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков, който изгледа финалните схватки на шампионата.


В кат. 61 кг. Преслав Върбанов стигна до битка за златото, след като започна с туш над Сергей Бонев от Стара Загора и технически туш над Николай Миталов от Сандански. В полуфинала Преслав тушира и Митко Стойков от Нова Загора. Във финала обаче „локомотивецът” загуби от Стилян Илиев от Димитровград.


Третото отличие за „Локомотив” спечели Галин Ангелов в кат. 74 кг. Той тръгна с две победи с туш над Максим Христов от Ямбол и Александър Димитров от Добрич. Последва обаче загуба от Киро Михов от Бургас, който впоследствие стана шампион в категорията. В спора за бронза Галин победи с 8:6 Христо Илиев от ЦСКА.


Ердал Сали тръгна много силно в кат. 65 кг с две победи – с туш над Стилян Калчев от Казанлък и с технически туш над Океан Асенов от Стражица. Последва обаче нелепа загуба от Симеон Панайотов от ЦСКА. Ердал водеше с 6:1, но допусна да бъде туширан и загуби шанс да се бори за медалите.
Николай Михайлов и Юсуф Исуфов останаха девети в кат. 57 и 61 кг.
Доволен съм от момчетата, защото всички се бориха с хъс и с желание за победа. Конкуренцията при юношите е една от най-силните, защото са във възраст преди мъжете и е подготовка за голямата борба. Шампионатът в Бургас беше добро начало на годината за нашия клуб. Можеше и повече, но се надявам, че като навлязат в още по-добра форма тези момчета ще постигнат и по-добри резултати, коментира треньорът Николай Ганев.
Следващата седмица предстои шампионатът за мъже в Сливен, а в края на януари Горна Оряховица ще е домакин на първенството за момичета и кадетки.


Ключови думи
Йордан Попов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати