Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Спорт

10-годишните „локомотивци” изпратиха с купон най-успешната си година

  28.12.2018 10:08
10-годишните „локомотивци” изпратиха с купон най-успешната си година

Футболистите на „Локомотив” от набор 2008 изпратиха с традиционното си парти най-успешната година в кратката си кариера. Железничарите приключиха първата част от първенството на Футбол 7 като водачи във временното класиране с 13 победи от 14 изиграни мача. Единствената загуба е от търновските „Болярчета”, които обаче са втори заради повече загуби. Освен това възпитаниците на Мирослав Гавазов вдигнаха няколко купи от регионални турнири. „Локомотивци” са с най-доброто нападение в групата с 97 отбелязани гола. Със 17 допуснати гола пък защитата е на трето място сред 16-те отбора в групата.


Първото място никога не ни е било основна цел, макар че е хубаво да побеждаваш. По-важното е обаче, че децата израстват и то не само като футболисти, но и като личности. Към това се стремим и съм доволен, че момчетата се стараят и напредват. Доволен съм от всички и няма да отлича никого специално. Отборният дух е голямата ни сила, коментира треньорът Миро Гавазов.
Целият набор се представя много добре като резултати и като игра. Тактиката от миналата година част от момчетата да играят с по-големите дава добър резултат. И тази година тези, които не намират твърдо място в основния състав, играят в първенството на Футбол 9. Идеята е да се обиграват, да трупат повече минути на терена и повече самочувствие.


Единственият мач, в който не играха добре, е този с „Болярчета”. Най-добрата среща пък беше с „Етър”. Спечелихме с 4:0 като гости и тази победа е с особена сладост. Хубав мач стана и със „Севлиево”. Победихме с 3:2 на свой терен, но всъщност разликата можеше да е много по-голяма. Въпреки че сега „Болярчета” са втори, предполагам, че точно „Етър” и „Севлиево” ще са най-сериозните ни съперници за първото място. Но пак да кажа, че не първото място, а възходящото развитие е нашата цел. Искаме от школата да излизат добри футболисти и свестни хора, анализира треньорът. Изключително се гордея, че нашите момчета имат отлични изяви не само на терена, но и в училище. Средният успех на футболистите ни, а те са двайсетина деца, е над 5,50. Имаме много медалисти от олимпиади по математика, човека и природата и други предмети. На наши деца им предстои дори да участват във финала на националната олимпиада по математика. Това, че те успяват еднакво добре и с ученето, и със спорта е най-хубавото, което мога да отбележа, казва още Гавазов.


Есента на 2018 г. беше успешна за цялата Детско-юношеска школа на „Локомотив”. Освен при Футбол 7 „локомотивци” ще зимуват на първо място и в първенството на юноши младша възраст. Там след тях са отборите на „Янтра 1919”, „Литекс”, „Спартак” (Пл), „Етър”. При юноши старша „Локо” е временно на трето място след „Спартак” и „Янтра” и преди „Етър” и „Бдин”(Видин).
В първенството на Деца – подзона В. Търново „Локомотив” е втори след „Етър” и преди „Янтра 1919”, „Севлиево”, „Левски”, „Спартак”.
При Футбол 9 „Локо” е на пето място, но основно с по-малки момчета от останалите. Във Футбол 11 и U15 „локомотивци” също са пети в компанията на отбори от целия Северозапад.
 


Ключови думи
Футбол 7
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета