Петък, 19 Мар 2021
            
Общество

„Стойността на комуникациите в дигиталната ера“ обсъждат във ВТУ

  22.11.2018 10:28
„Стойността на комуникациите в дигиталната ера“ обсъждат във ВТУ

В утрешния ден ще се състои първата по рода си за страната конференция, посветена на изследването на комуникациите – „Стойността на комуникациите в дигиталната ера“ – организирана от Сдружение „Знание-интензивно развитие“ (KIDA), с основен партньор A Data Pro. Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на събитието, което събира на едно място експерти от Икономедиа и SeeNews, компаниите „Софарма“ АД и „Престиж-96“ АД, университетски преподаватели и водещи PR и маркетинг експерти от страната и чужбина. Събитието откриват вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.
Мисията на организаторите, сдружението с нестопанска цел KIDA, е да позиционира Великотърновския регион и, на европейско ниво – България, като център за знание-интензивни услуги. „Предвид нарастващата зависимост на комуникационната индустрия от нови технологии и професионалистите, подготвени да работят с тях, вярваме, че това е ниша, в която има широко поле за развитие както за региона, така и за страната”, уточни управителя на сдружението Райна Григорова. „С тази конференция насърчаваме колаборацията между местни и международни експерти в сферата, бизнеса и висшите учебни заведения, с цел подготовката на експертни кадри спрямо бъдещите нужди на индустрията”, добави тя.
Как се оценяват комуникационните кампании, какви са възгледите относно надеждността на бранд журналистиката, доколко важна е ролята на комуникационните експерти в компаниите, и кои са най-актуалните тенденции за достигане на аудиторията с възможностите и каналите, които дигиталната ера предоставя? Това са само част от въпросите, на които отговор ще се опитат да дадат специалисти от всички звена на комуникационната верига.
Всички гости на събитието имат възможността да зададат своите въпроси към международно утвърдени експерти като Джона Бърк, Изпълнителен директор на Международна асоциация за оценка и измервания на комуникациите (AMEC), Ана Ади, професор по връзки с обществеността и корпоративни комуникации в Университета за приложни науки „Квадрига“ в Берлин,  и изследователя на масовите комуникации Томас Щокле, както и към панелистите от областта и страната. В подкрепа на учащите и на всички други желаещи да присъстват, събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация на https://www.kida-conference.bg/#Registration.
Събитието се финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Реализира се с партньорската подкрепа на Международната асоциация за оценка и измервания на комуникациите (AMEC), Института по Връзки с обществеността (IPR), Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, компанията за медийни анализи Perceptica и софтуерния университет СофтУни. Медийната подкрепа за международната конференция е от Капитал, Дневник и See News.

 


Ключови думи
ВТУ конференция
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати