Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Третокласници от Драганово се включиха в Световната седмица на предприемачеството

  17.11.2018 06:26
Третокласници от Драганово се включиха в Световната седмица на предприемачеството

Открит урок по предприемачество  проведоха третокласниците  от ОУ „Климент Охридски“ в Драганово. Така децата, с които работи началният учител Валентина Чолакова, се включиха в Световната седмица на предприемачеството.
 Джуниър Ачийвмънт България е официален домакин за страната на Световната седмица от нейния старт през 2008 г. Целта на инициативата, която обединява държави от всички континенти, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение.  Те вземат участие в дейности и събития, насърчаващи предприемаческото мислене, като генерират нови идеи и търсят нови пътища за развитие. Инициативите в рамките на Световната седмица на предприемачеството показват на обществото как младите хора придобиват финансова грамотност и развиват предприемачески умения.

Урокът, с който малките предприемачи от училището в Драганово се включиха в Седмицата на предприемачеството, беше на тема „Строим град“. Децата показаха знанията си за града, за различните зони,  използвани при градското планиране и тяхното предназначение,  за работата на архитекта на общината. Запознаха се със строителния бизнес и значението му за икономиката на града, с работата на строителя и връзката й с тази на архитекта. Урокът продължи с изпълнение на практическа задача, при която децата изработиха картонени сгради с различно предназначение и определиха в коя от  градските зони трябва да бъде разположена всяка от тях. Така те „построиха“ свой собствен град, който нарекоха Джуниър.

Гости на урока бяха Захаринка Чакалова – ст. експерт НО в РУО Велико Търново, Симеон Емилов – гл. специалист ЕИВ в дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“ на Община Горна Оряховица, кметът на Драганово Нели Грошкова, Пенка Кабакчиева – библиотекар в читалищната библиотека при НЧ „Съединение – 1888“, учители и родители.


Ключови думи
Драганово
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати