Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Горна Оряховица придоби нов облик с проект за 5,6 милиона лева

  15.11.2018 13:32
Горна Оряховица придоби нов облик с проект за 5,6 милиона лева

Железничарският град придоби изцяло нов облик след завършването на проекта „Обновяване на градската среда в Горна Оряховица“. Инвестицията възлиза на над 5,6 милиона лв., а всички обекти вече са въведени в експлоатация, обяви кметът инж. Добромир Добрев.
На заключителна пресконференция за реализацията на инвестицията бяха подчертани още веднъж предимствата за жителите на общината след приключване на проекта. В същото време инж. Добрев призова  гражданите да пазят постигнатото с толкова много труд, за да не се налага да се отделят извънредни средства за възстановяване на щети.
В рамките на проекта бяха изцяло обновени градският площад и парк „Детски кът“. Със собствено финансиране и с пари от Републиканския бюджет беше направено и кръговото кръстовище пред Общината.
„Парк  „Детски кът“ и площад „Георги Измирлиев“ не бяха ремонтирани от 40 години. Искам да благодаря на екипа, който с много хъс се бори да направим едни много хубави обекти“, сподели инж. Добромир Добрев.
Изграждането на кръговото движение пред Общината започна на 10-ти юли миналата година и вече всички водачи усещат положителния ефект от него. С направата му приключиха задръстванията в пиковите часове и водачите могат да преминават много по-спокойно във всички посоки. Общата му площ е 3146 квадратни метра.
За радост на всички жители паркът „Детски кът“ придоби изключително приветлив вид. Поставени бяха нови настилки, над 100 пейки и 32 маси. Изградена беше и многофункционална спортна площадка. В същото време беше запазено старото озеленяване, което беше допълнено с ново.
Представителен и красив вид придоби площад „Георги Измирлиев“. Нова настилка, фонтани и рампи. 12 874 кв. метра е ремонтираната площ, а официалното откриване се състоя на 2-ри ноември.
„Приканвам и гражданите да се наслаждаваме на това, което е направено, защото то е за всички нас. Колкото по-малко набези има, толкова повече Общината ще може да заделя за други паркове, като „Градска градина“ и „Никола Петров“, сподели инж. Добрев.
В същото време Община Горна Оряховица е реализирала проекти за над 10 милиона лв. от началото на програмния период. Възможно е до края на годината да заработи и новопостроения приют.
„Пуснали сме запитване до ОП „Човешки ресурси“, с което всъщност питаме дали може да започне подбор на персонала, който трябва да обслужва приюта. Пуснато е преди две седмици, очакваме следващата седмица да получим отговор. Ако имаме зелена светлина смятам, че до края на годината приюта ще започне нормалното си функциониране“, сподели още инж. Добромир Добрев.

 


Ключови думи
площад Горна Оряховица проект завършен
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати