Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

„Локомотив” и СУ „Вичо Грънчаров” организираха приятелски срещи в деня на доброто

  13.11.2018 14:59
„Локомотив” и СУ „Вичо Грънчаров” организираха приятелски срещи в деня на доброто

Футболисти от представителния отбор на ОФК „Локомотив” участваха в спортен празник, с който в СУ „Вичо Грънчаров” отбелязаха Световния ден на доброто. „Идеята е на президента на клуба Георги Бижев, а ние я подкрепихме, защото смятаме, че спортът е един от начините да се възпитават добри хора. Както и друг път съм казвала, нашата мисия е не само да даваме знания, а да възпитаваме и да изграждаме характери. Към идеята се присъедини и Баскетболен клуб „Локомотив” и така се заформи един голям спортен празник”, обясни директорката на училището Нели Атанасова.


С бурни ръкопляскания и скандирания „Локо, Локо” учениците направиха шпалир от салона до футболния терен, за да посрещнат Симеон Симеонов, Мартин Сандов, Мартин Николов, Кристиян Китов, Николай Иванов, Димитър Йорданов и Ивайло Тодоров. В демонстративния мач се включиха и момчета от 3 до 8 клас на училището. Бяха сформирани два смесени отбора, които бяха подкрепяни през цялото време от мажоретките на училището и от многобройните фенове, обсадили футболното игрище. Малките бяха нахъсени да покажат на „локомотивци” футболни умения, като 9-годишният Стефан Чукурлиев се отличи и с няколко попадения във вратата на съперника. Право на началния удар получиха президентът на клуба Георги Бижев и директорката Нели Атанасова. След мача вратарят на „Локо” Симеон Симеонов беше обстрелван от хлапетата, желаещи да се пробват от бялата точка, а всички футболисти дадоха автографи за децата върху клубните календари, които бяха донесли.


Паралелно с мача на футболното игрище вървеше и демонстрацията, организирана от Баскетболен клуб „Локомотив”. Състезатели и треньори от клуба показваха на най-малките първите стъпки и основните похвати в играта. Под кошовете пък се водеше люта битка между юношески отбор на БК „Локомотив” и отбор на СУ „Вичо Грънчаров”. „Ползваме базата на училището и много ученици на „Вичо Грънчаров” са наши състезатели. Затова с радост приехме идеята да популяризираме спорта и здравословния начин на живот, участвайки в този празник”, каза президентът на баскетболния „Локомотив” Марияна Кушева.
 


Ключови думи
Локомотив СУ Вичо Грънчаров
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати