Петък, 07 Oct 2022
            
Спорт

Софийският „Локомотив” спечели железничарското дерби в Горна Оряховица

  10.11.2018 16:30
Софийският „Локомотив” спечели железничарското дерби в Горна Оряховица

Четвърта поредна загуба инкасира горнооряховският „Локомотив” и се закотви в дъното на таблицата, опасно близо до зоната на изпадащите. Този път черно-белите железничари отстъпиха на червено-черните си адаши от София, които също се борят да излязат от втората половина на класирането във Втора лига.


Гостите поведоха с ранен гол от дузпа, реализирана от Мартин Станкев в 8-та минута. Отсъждането на рефера Владимир Вълков предизвика бурно недоволство сред феновете и дори се чуха призиви отборът да бъде изваден от първенството, ако все така няма да му позволяват да играе. Пет минути по-късно обаче съдията се реваншира и отсъди 11-метров наказателен удар и в полза на домакините. Само че Ивайло Тодоров би слабо и във вратаря Любенов.


Горнооряховският „Локомотив” се хвърли в атака, но първият опасен удар в очертанията на вратата на гостите дойде чак в 30-та минута. Отново Тодоров имаше възможност да изравни, но Любенов пак беше на ниво. Реално опасностите, които създадоха черно-белите железничари бяха повече след статични положения. Докато червено-черните от София създадоха няколко опасни контраатаки, от които обаче не успяха да се възползват.
За сметка на това 7-8 минути след подновяването на играта Даниел Васев се разписа и удвои преднината на гостите. Опитите на горнооряховския „Локомотив” да се върне в мача намериха отражение само в превъзходството по отношение на ъгловите удари (10:3). Нито една от опасностите пред вратата на гостите не се превърна в гол.


14-ят кръг на Втора лига не промени съществено класирането, тъй като останалите застрашени също загубиха своите срещи. „Струмска слава” победи „Добруджа” с 3:1. Лидерът „Царско село” се наложи като гост над „Кариана” с 2:1. „Монтана” спечели гостуването си в Благоевград с 2:0. „Ботев” (Гълъбово) победи „Поморие” с 4:1, а „Несебър” и „Черноморец” (Балчик) не си отбелязаха гол.
„Локомотив”: Евгени Александров, Иван Пенев, Тихомир Трифонов, Мартин Николов, Димитър Калчев, Ивайло Тодоров, Петър Чалъков, Йордан Петев, Красен Трифонов, Мартин Сандев, Димитър Юруков
 


Ключови думи
Локомотив София
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати