Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Борислав Иванов спечели седмия си профимач в нощта на Кобрата

  28.10.2018 14:48
Борислав Иванов спечели седмия си профимач в нощта на Кобрата

Горнооряховчанинът Борислав Иванов постигна зрелищна победа в последния мач от най-голямото боксово събитие на годината – гала вечерта Пулев срещу Фюри в „Арена Армеец”. Помощник-треньорът на горнооряховския боксов клуб „Локомотив” бе включен в подгряващите срещи преди големия сблъсък на вечерта.
В четирирундов мач Борислав Иванов победи безапелационно опитния сърбин Сладжан Драгишич. Горнооряховският боксьор влезе уверено в срещата и доминираше през целия двубой, като на няколко пъти двамата противници стигаха до зрелищни размени на удари, на два пъти завършили с поваляне на сърбина на земята. Борислав игра почти цялата среща с аркада на скулата, получена от нечист удар с глава от страна на Драгишич още в първия рунд.


Това е седма победа за Борислав на професионалния ринг. Той прояви изключително търпение и професионализъм в този двубой, макар че организационните промени в гала вечерта го накараха да чака часове до качването на ринга. Срещата на Борислав бе обявена едва няколко дни преди гала вечерта и бе предвидена след тази на Йосиф Панов и Стилян Костов, но поради технически и организационни обстоятелства, свързани с телевизионното време, се проведе след края на мача между Кубрат Пулев и Хюи Фюри и не бе излъчена по Диема Спорт 2. Това не намали ни най-малко мотивацията на Борислав и той бе безпощаден в едва осмия си професионален мач.


28-годишният Борислав Иванов прави уникална кариера в професионалния бокс без да е бил състезател при аматьорите. Сериозно тренира едва от година, но според специалистите е самороден талант и има голямо бъдеще. Освен че се готви за своите мачове, той е помощник на своя треньор Захари Мутафчиев в заниманията му с аматьорите на Боксов клуб „Локомотив”.
 


Ключови думи
Борислав Иванов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати