Вторник, 18 Oct 2022
            
Общество

Как се оказва първа долекарска помощ показаха във Велико Търново

  25.10.2018 08:02
Как се оказва първа долекарска помощ показаха във Велико Търново

Как се оказва първа долекарска помощ показаха във Велико Търново. Демонстрацията беше направена от ученици, членуващи в Младежкия червен кръст. Те разиграха ситуация, при която момче пада с колело и удря крака си. 
Младежите от БЧК демонстрираха още как се прави сърдечен масаж и изкуствено дишане. Те показаха начините за изработване на бърза превръзка при травма и разказаха защо е важно хората да бъдат информирани.
„Ние провеждаме и курсове, в които обучаваме хората как да се справят с тези ситуации, защото винаги може да изникне нещо неочаквано и времето до идването на спешния екип е животоспасяващо“, сподели временно изпълняващият длъжността областен координатор на МБЧК  Дея Колева.
Много важно е хората да не изпаднат в паника, когато внезапно попаднат на пострадал човек и да окажат съдействие, ако това е безопасно за самите тях, предупреждават от Младежкия червен кръст.
„Първо да не се панира, да отиде до човека, защото той най-вероятно ще е в паника, да го успокои и ако знае какво да прави- да му укаже първа долекарска помощ“, твърди Денислав Бончев от БМЧК
Демонстрациите във Велико Търново се проведоха по случай 140 години от основаването на Българския червен кръст. Организацията в старата столица наброява над 100 души, а активните младежи са повече от 20.

Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
БМЧК първа помощ деца
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати