Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Празник на знанието проведоха в Горна Оряховица

  18.10.2018 14:49
Празник на знанието проведоха в Горна Оряховица

Празник на знанието тече в момента в Горна Оряховица. Общо 11 отбора от 7 училища в цялата община си оспорват наградите в състезанието, посветено на превенцията срещу тютюнопушенето и употребата на алкохол и на ползите от здравословното хранене. Настоящето издание на празника е пето поред, негови организатори са Младежкият дом в Горна Оряховица и РЗИ – Велико Търново, подкрепени от Община Горна Оряховица.
Отбори от по 3 деца от СУ „Вичо Грънчаров“, СУ „Георги Измирлиев“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Паисий Хилендарски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица и ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци застанаха на старта. Сред задачите, с които трябва да се справят учениците, са изграждане на хранителна пирамида, патешко ходене, носене „на столче“ и др. В рамките на игрите момчетата и момичетата използват и алкоочила – очила, които симулират състоянието след употреба на алкохол.
Победителите ще бъдат определени според набраните точки и времето, за което са минали по трасето. За класиралите се на първите три места отбори РЗИ осигурява награди и грамоти, а Община Горна Оряховица подарява кошници с плодове на всеки тим.


Ключови думи
Празник на знанието
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати