Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Община Елена уточни условията за търговия по време на Празника на еленския бут

  07.10.2018 12:27
Община Елена уточни условията за търговия по време на Празника на еленския бут

Във връзка с предстоящия VІI Празник на еленския бут, Община Елена уведомява желаещите да ползват общински терени с цел търговия със занаятчийска продукция, произведения на изкуството, промишлени и хранителни стоки, че заявления ще се приемат в сградата на общинска администрация Елена, ул. „Иларион Макариополски“ № 24, стая 123 или на електронна поща – [email protected] до 17:30 часа на 24 октомври 2018 г. (сряда). В същия срок и след получаване на одобрение (лично или на посочения електронен адрес), дължимата сума следва да бъде внесена на касата в Община Елена или преведена по банкова сметка IBAN: BG31 UNCR 7000 8421 3787 83, BIC: UNCRBGSF, Уникредит Булбанк - клон Елена, код за вид плащане 448008. Подаването на заявление не гарантира автоматично възможността за ползване на терен общинска собственост. Цената на квадратен метър площ се изчислява съгласно т. 6а от Приложение № 1 към Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги (НОАМТЦУ), а именно: до 100 кв.м. - по 5.00 лв./кв.м., а за всеки следващ кв.м. - по 3.00 лв./кв.м.
 
За продажба на хранителни продукти и напитки на открито, както и за други стоки и услуги, изискващи специален режим, заявителите следва да представят съответните разрешителни или други документи.
 
В дните на празника (26 - 28 октомври) заявления ще се приемат и одобряват само по изключение и при наличие на свободна търговска площ. Поради ограничената търговска площ и засиления интерес към наемането й, с предимство при одобряването на заявленията ще се ползват местните търговци, както и производителите и занаятчиите, предлагащи собствена продукция (удостоверява се със съответния документ). Община Елена си запазва правото да откаже да одобри заявлението, в случай че счете предлаганите стоки и услуги за неподходящи, неестетични или несъответстващи на характера на празника, както и при недостиг на търговска площ.


Ключови думи
Празник на еленския бут
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати