Събота, 08 Oct 2022
            
Други

Детско полицейско управление откриха в СУ „Цветан Радославов“

  02.10.2018 16:29
Детско полицейско управление откриха в СУ „Цветан Радославов“

В актовата зала на свищовското училище СУ „Цветан Радославов“ официално бе даден старт на програмата „Детско полицейско управление“, която се провежда по инициатива и със съдействието на Министерството на вътрешните работи. Националната образователна програма е с двегодишна история и е предназначена за обучение на деца от началните и средните училища. Като доброволци в нея ще вземат участие учениците от V „а“ и V „б“ клас с класни ръководители Анелия Куманова и Албена Йорданова.


Обучители и ръководители на доброволците ще бъдат представители на РУ - Свищов, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и РСПБЗН - Свищов. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да придобият знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, информация за своите права и отговорности в обществото, за работа в екип, уважение и толерантност.
Теоретичните занимания, които по никакъв начин няма да нарушават учебната програма на децата, ще бъдат проведени от служителите на МВР в училищна среда, като се предвиждат и практическите занятия на открито. Основната задача, която си поставят представителите на органите на реда, са ранната превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, както и създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации.
В изпълнение на предстоящите задачи, младите доброволци положиха клетва, след което директорката на СУ „Цветан Радославов“ Марияна Маркова и началникът на РУ - Свищов Момчил Златев подписаха декларация за сътрудничество и споразумение за партньорство за създаване и реализиране на „Детско полицейско управление“ в свищовското училище.


Като представител на Община Свищов, на събитието присъства началникът на отдел „Образование“ Румяна Кузева, която поздрави младите доброволци и им пожела успех в новото начинание.


Ключови думи
Цветан Радославов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати