Събота, 08 Oct 2022
            
Политика

Корнелия Нинова: Управляващите поставиха държавата на колене пред хранителните вериги

  20.09.2018 08:47
Корнелия Нинова: Управляващите поставиха държавата на колене пред хранителните вериги

Нападки към управляващите отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова от Велико Търново. Тя обвини кабинета, че е поставил държавата на колене пред хранителните вериги. Изказването й беше във връзка с предстоящото поскъпване на хляба и твърденията на правителството, че са водени преговори с големите магазини за намаляване на цената.
Според Корнелия Нинова държавата разполага с различни механизми за намаляване цената на хляба. По думите й може да бъде използвана Комисията за защита на конкуренцията или ДДС-то да бъде смъкнато на 5 процента.
„Вместо това ти поставяш цялата държава на колене в молба на 5 големи търговски вериги да те спасят от глада ти на народа за хляба, който се вдига. Това е абсурдно, това е най-ярък пример, че няма държавност, че няма институции“, сподели Нинова
Диференцирана ставка на ДДС за храните в бюджета за следващата година ще предложат социалистите. Те ще настояват и за семейно подоходно облагане, включително за отпадане на плоския данък. Корнелия Нинова обвини управляващите в липса на добра финансова политика.
 „Това не е бюджетна политика, това е правене на бюджет на крак и след това премиерът харчи парите за каквото той прецени или по-скоро си купува спокойствие“, каза червената лидерка.
Нинова съобщи още, че социалистите ще настояват за таван на субсидиите при земеделието и преразпределение към овощарство и зеленчукопроизводство.
„Както знаете 10 фамилии в страната получават 75% от субсидиите от земеделието и то в зърнените храни. Което ощетява другите. Ние имаме плодородна земя за плодове и зеленчуци, а не да внасяме всичко от вън“, поясно Корнелия Нинова.
Тя беше във Велико Търново за провеждане на дискусия във връзка с изработвания от социалистите проект „Визия  за България“.
 


Ключови думи
Корнелия Нинова БСП
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати