Неделя, 09 Oct 2022
            
Общество

Кинематограф номер 1 на Китай избра Сухиндол и Коевци за уикенда

  10.09.2018 10:37
Кинематограф номер 1 на Китай избра Сухиндол и Коевци за уикенда

Ръководителят на Китайската телевизия, председател на Всекитайската академия на предприемачите по кинопроизводство на телевизионни сериали и председател на Съюза на кинематографистите на Китай посети най-малката община в нашата област. Ю Сяоган е в Сухиндол по покана на кмета инж. Пламен Чернев.
Той пристигна в България, за да бъде жури на филмовия фестивал „Славянска сказка“, който се провежда във винарския град.
„Студиото му е по-голямо от Сухиндол. На година правят по 250 филма и имат бюджет от над 1 милиард долара. Надминават Холивуд. Там буквално са изградени огромни сгради. Излъчвали сме в Сухиндол документален филм. Там снимат много игрални, серийни и документални филми. Идеята на г-н Ю Сяоган е да се търси пазар в Европа на техните филми“, сподели инж. Пламен Чернев. Той е отправил предложение към него за създаване на филм, свързан със Сухиндол, чиято тематика ще се уточнява в бъдеще.
Ю Сяоган е пожелал да се включи и в тържествата по случай 9-ти септември в село Коевци. Известният кинематограф разгледа и къщата-музей на баба Съба Енева, която губи и четирите си деца в антифашистката бора.  По-късно той произнесе слово пред жителите на селото и благодари на инж. Пламен Чернев за поканата.
 


Ключови думи
Коевци китаец Сухиндол Пламен Чернев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати