Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ ще се играе на сцената на МДТ „Константин Кисимов“

  03.09.2018 15:02
Мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ ще се играе на сцената на МДТ „Константин Кисимов“

На 5 септември 2018 г. Русенската опера ще представи предпоследното заглавие от Фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново – мюзикъла „Човекът от Ла Манча“
Заради метеорологичната прогноза и голямата вероятност от валежи спектакълът ще се играе от 21,00 ч..в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“, вместо на откритата сцена в крепостта Царевец. Закупените билети важат за новата локация без презаверяване.
Мюзикълът "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лий и Джо Дариън е създаден през 1965 г. Блестящата идея на Васерман е да ,представи романа "Дон Кихот" чрез история за нейния автор, Мигел де Сервантес.
Продукцията започва в Ню Йорк, но далеч от Бродуей. Със своята музика, вдъхновена от фламенкото, с идеята на авторите за театър в театъра, с режисьорският подход да се заложи на импровизационното начало с минимално използване на реквизит и костюми, “Човекът от Ла Манча” не звучи и не прилича на нито един Бродуейски спектакъл. От създаването си досега “Човекът от Ла Манча” има между 12000 и 18000 продукции по целия свят.
В спектакъла на Русенската опера звездният Орлин Горанов и популярният актьор Мариан Бачев ще се превъплътят в образа на знаменития идалго и неговия верен оръженосец Санчо Панса..
Диригент на мюзикъла е Ганчо Ганчев, режисьор -Борис Панкин, сценографията е на Иван Токаджиев, а  хореограф - Боряна Сечанова
В постановката участва оркестър, хор и балет на Държавна опера-Русе.
Последното заглавие в афиша на III Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ е балетът „Ромео и Жулиета“ по музика на Сергей Прокофиев, който танцова трупа „Арабеск“ ще  представен на 15 септември от 19,00 ч. в Музикално-драматичен театър „Константин Киисимов“.
Фестивалът „Сцена на вековете“2018 се провежда под патронажа на министъра на културата Боил Банов.  Домакин на престижното събитие е община Велико Търново,  а тазгодишното издание е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019.
Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на www.eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.
 


Ключови думи
Дон Кихот Сцена на вековете
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати