Събота, 01 Oct 2022
            
Темида

Арестуваха 16-годишен за смъртта на братовчед му

  30.08.2018 12:15
Арестуваха 16-годишен за смъртта на братовчед му

16-годишен е под стража заради смъртта на друго дете в Свищов. Случката се разиграла на 21 август в Дунав в участъка й в землището на града.
Три момчета от ромски произход решили да се разхладят в реката. А. Ф. обаче се страхувал и не искал да влезе. Тогава другите двама го завлекли насила и го натопили, като арестуваният 16-годишен на няколко пъти му натиснал главата под вода, за да го учи да плува. В един момент обаче А. се отпуснал и така другите двама разбрали, че се е удавил.
Те се прибрали и казали на близките, че не знаят къде е братовчед им. Бащата го обявил за издирване, а тялото било намерено ден по-късно.

Съдът е уважил направеното от Прокуратурата искане и с определение от 29.08.2018 г. е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 16-годишния. Приети са доводите на Прокуратурата, че от  материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което се наказва с лишаване от свобода до пет години /след редукцията по чл. 63 от НК/ и от друга, че е налице реална опасност лицето да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.
Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.


Ключови думи
Дунав
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати