Вторник, 04 Oct 2022
            
Общество

Започва ремонт на тротоара пред Читалището в Горна Оряховица

  22.08.2018 13:43
Започва ремонт на тротоара пред Читалището в Горна Оряховица

Подготвя се ремонт на пешеходни зони около площад „Георги Измирлиев”, които са останали извън обсега на проекта за основна реконструкция на центъра. Общината ще финансира със собствени средства довършителните работи, като са прогнозната стойност на ремонта е 352 500 лв. без ДДС. В момента върви процедура за избор на изпълнител. Оферти се събират до 12 септември и на следващия ден е отварянето им.
Най-важният за горнооряховчани обект, включен в заданието, е ремонт на разбития тротоар между „Империал” и НЧ „Напредък”. Мраморната настилка в тази отсечка е напълно амортизирана и прави преминаването истинско предизвикателство дори за обути в маратонки, а камо ли за дамски токчета. Предвижда се старата настилка да бъде отстранена и да бъде заместена с клинкерни и гранитни плочи, каквито са използвани за площада. Така цялата зона ще е като продължение на обновения градски център и цветово и като материали.
Ремонт и изграждане на рампа ще се прави и на тротоарите и стъпалата на паркинга зад Стария съвет и Панорамата. Предвижда се да се доизградят и някои подходи от площада към съседни обекти, които са останали извън големия ремонт.
 


Ключови думи
тротоар читалище
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати