Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Фондация „Искам бебе“ сформира група за взаимопомощ на двойки с репродуктивни проблеми

  19.08.2018 22:28
Фондация „Искам бебе“ сформира група за взаимопомощ на двойки с репродуктивни проблеми

Психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми оказва Фондация „Искам бебе“. През септември във Велико Търново се сформира трета група за взаимопомощ на двойки с такива затруднения. Групите се състоят от 10-12 души. Общата продължителност на един курс на психотерапия е 6 месеца – т. е. 12 сесии, които се провеждат 2 пъти месечно. Обикновено срещите са вечер или в събота или неделя, за да могат всички желаещи да ги посещават.
Подобна помощ, освен финансовата и логистичната, Фондация „Искам бебе“ предлага от 2007 г. насам. Групите се „затварят” за външно посещение след третата сесия. С участниците работят специално обучени психолози, които са много внимателно подбрани.
Курсът е напълно безплатен за дамите, посещаващи групите, а Фондация „Искам бебе” търси различни начини за финансирането на програмата.
Този проект е уникален за България, тъй като у нас няма практика на засегнатите пациенти да се предлага комплексен подход при лечение на безплодието, т. е.  включване на психологическата професионална помощ при извършване на
медицинските процедури. Пилотният проект на Програмата стартира във Варна, като основната цел е подобряване качеството на живота чрез преодоляването на стреса и укрепване на емоционалното състояние на двойки, преминаващи през циклите за лечение на безплодието. Фондация „Искам бебе“ е предлагала и предлага помощ на двойки в София, Варна, Сливен, Шумен, Свиленград, Добрич, Бургас, Пловдив, Стара
Загора, Габрово, Русе, Ловеч, Велико Търново, написа в профила си в социалната мрежа координаторът на „Искам бебе“ за Велико Търново и региона Вероника Михайлова.
Като човек, преминал по този път, участвал в такава група през 2012 г., родил през 2013 г. и познаващ трудностите, с които душùте ни се сблъскват, имам мотивацията да ви предложи този групов курс, защото срещите, които фондация „Искам бебе” осъществява с психолози, отключват много фактори, дълбоко загнездени в нас и ние по една или друга причина не свързваме пряко с липсата на бебе в семейството. За включване в програмата може да се свържете с мен на номер 0886 801 309 или в лично съобщение на профила ми във Фейсбук, уточнява Михайлова.
Родителството е да дадеш любов, житейска мъдрост и закрила, а начините да ти се случи са много. Не се срамувайте, не се стеснявайте, не се крийте. Ние сме готови да ви помогнем. Помогнете ни и вие, допълва тя.


Ключови думи
Искам бебе
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати