Събота, 01 Oct 2022
            
Темида

Повдигнаха обвинение на убиеца от Лясковец

  10.08.2018 11:50
 Повдигнаха обвинение на убиеца от Лясковец

Окръжна прокуратура-Велико Търново  повдигна обвинение и задържа за 72 часа мъж за извършеното убийство в гр. Лясковец.  С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура- Велико Търново Х. Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 08.08.2018 г. в гр. Лясковец, умишлено е умъртвил Д. Д., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.
С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от  72 часа. Прокуратурата счита, че от събраните доказателства по делото - протоколи за оглед на местопроизшествие, протоколи за разпит на свидетели и други, може да се направи обосновано предположение, че същият е извършил престъплението в което е обвинен. Съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид обстоятелството, че е извършено тежко престъпление, с изключително висока степен на обществена опасност, довело до смъртта на пострадалия и за извършеното престъпление законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново.
 


Ключови думи
Лясковец убийство прокуратура
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати