Вторник, 27 Сеп 2022
            
Крими

Криминалисти нанесоха пореден удар върху канал за търговия с контрабандни цигари в Горна Оряховица и Лясковец

  02.08.2018 10:16
Криминалисти нанесоха пореден удар върху канал за търговия с контрабандни цигари в Горна Оряховица и Лясковец

Специализирана полицейска операция е проведена в рамките на два дни на територията на гр. Г. Оряховица и Лясковец. В хода й била извършена проверка пред гараж в железничарския град, собственост на 54-годишен мъж. В момент на търговия с цигари без бандерол са установени и задържани собственикът на гаража и двама мъже - на 38 и 40 години от Г. Оряховица и Лясковец, които купували цигари от него. В гаража са намерени и иззети 500 кутии цигари без акцизен бандерол.
Проверка била извършена и във втори гараж в Г. Оряховица, собственост на 67-годишен мъж, където били намерени 370 кутии цигари. Четиримата са задържани с полицейски мерки  до 24 часа.
Действията по разследването довели до задържането на още двама мъже от Г. Оряховица и до установяване на 18 техни клиенти. От купувачите са  иззети различни по-малки количества цигари, за които са образувани преписки, по които ще бъдат наложени административни наказания.
Общото установено количество контрабандна стока възлиза на 18 000 къса. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицата продължава. 


Ключови думи
цигари
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати