Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Играят „Криворазбраната цивилизация“ в Театъра, вместо на Царевец

  25.07.2018 14:13
Играят „Криворазбраната цивилизация“ в Театъра, вместо на Царевец

Поради резките метеорологични промени мюзикълът „Криворазбраната цивилизация“ от програмата на Трети летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ ще се проведе на 27 юли /петък/ от 21.00 ч. в голяма зала на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
Мюзикълът е по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников. Всеки един от героите е ясно и много колоритно охарактеризиран със своя музикална тема, която в много случаи е поставена на фолклорна основа. Включени са и хорови напеви от българския фолклор, търсейки един общ художествен израз, за да внуши посланията на времето, на епохата, с препратка към днешния ден.
Драматургичният конфликт в мюзикъла ,,Криворазбраната цивилизация” се изгражда в противопоставянето на родно и чуждо, като всеки от героите има своя собствена представа за българското и европейското. Пречистващата сила на смеха е в основата на изобличаването на псевдоевропейските маниери. Комичните ситуации преминават в остро саркастично изобличаване на човешките слабости.
В сценичен вариант мюзикълът се поставя за пръв път от Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ – Велико Търново.

Билетите важат без заверка, уточняват организаторите.


Ключови думи
Криворазбраната цивилизация
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати