Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Юлиян Телийски отново отнесе голямата купа от „Раховец – Лясковец”

  15.07.2018 17:58
Юлиян Телийски отново отнесе голямата купа от „Раховец – Лясковец”

За втора поредна година Юлиян Телийски е победител в генералното класиране на планинското състезание „Раховец – Лясковец”. Състезателят на АСК „Дунав Рейсинг” с „Мицубиши Лансър” спечели победата и в своя клас HC1.
Втори в генералното подреждане остана Христо Манолов, който е бил победител в изкачването към Петропавловския манастир в първото издание на състезанието през 2013 г. Манолов, който също кара „Мицубиши Лансър”, но се състезава за „Боила авто мотор”, е втори и в клас HC1.
Купата за трето място от „Раховец Лясковец” е за Ивелин Йотков от „Грийн форс мотор”. Със своето БМВ Е30 Йотков спечели първото място в клас HC2.
Първото място в генералното класиране се реши буквално в последните минути на състезанието. Двамата водачи от първите два манша Телийски и Манолов стартираха един след друг в края на третия. Манолов даде малко по-добро време в третото пробягване на трасето, но не успя да заличи преднината на Телийски.
Купите и задължителното шампанско за състезателите връчиха двамата съпредседатели на организационния комитет на състезанието – кметовете на Лясковец и Горна Оряховица д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев, както и представители на спонсорите – Мадлен Минова от името на генералния спонсор „Минови груп” и Димитър Колев от „Киа моторс”.


Тази година изкачването към Петропавловския манастир постави рекорд по броя на участниците. Бяха подадени 45 заявки. След техническия преглед на старт застанаха 39 автомобила. Технически проблеми и леки инциденти не позволиха на 8 да завършат. Сред отпадналите беше авторът на идеята за организиране на това състезание -  лясковчанинът Тодор Тодоров, чийто автомобил получи повреда още на тренировките. Сред незавършилите беше и двукратният победител тук Любен Каменов.
Отличен старт направи доайенът на автомобилния спорт във Великотърновско Емил Денев. Със своето „Рено Клио” той спечели първото място в клас RC3 и е 12-ти в генералното подреждане.
В отборното класиране първо място зае „Грийн форс мотор”, втори е „Джордан рейсинг”, а трети е тимът на „АСК Стара Загора”.


В генералното класиране за националния планински шампионат продължава да води Христо Манолов. Юлиян Телийски е втори на много малка разлика. Много близо един до друг са следващите трима – Илия Царски, Ивелин Йотков и Любен Каменов. Шампионът ще се реши в оставащите два старта от първенството.
 


Ключови думи
Раховец - Лясковец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати