Четвъртък, 28 Мар 2024
            
Общество

Баба Иванка от Козаревец стана на 100 г.

  03.07.2018 14:37
Баба Иванка от Козаревец стана на 100 г.

Иванка Сахатчиева от Козаревец изпълни 100 г. живот. За стотния й рожден ден баба Иванка бе зарадвана с подаръци, торта, поздравления и цветя от кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова и от кмета на селото Красимира Колева, които посетиха юбилярката.

Столетницата от лясковското село получи специално внимание за трицифрения си юбилей и бе зарадвана от голямата задружна фамилия – дъщеря, снаха, внуци, правнуци и праправнуци, които бяха организирали пищен и весел празник. Много гости - роднини, приятели и съседи, се събраха в дома й в Козаревец, за да я поздравят в този важен ден. Кметът на Лясковец д-р Гецова донесе подарък и поздравителен адрес и пожела на спокойни старини, толина и семейна обич на възрастната жена.


Торта й поднесе козаревската кметица, която имаше и свещичка със 100, а многолюдното семейство и най-малките членове помогнаха на баба си да духне свещичките. 


Иванка Иванова Сахатчиева е родена на 3 юли 1918 година в гр. Бяла черква. Свързва живота си с Димитър Григоров Сахатчиев през 1955 година в гр. Дряново. Отглеждат с много любов две прекрасни деца - син Григор и дъщеря Пенка Стамова. Заедно със съпруга си Иванка Сахатчиева работи и живее на жп. гара Козаревец от 1962 година до пенсионирането си. Работила е и в консервната фабрика в Джулюница и на много други места в Горна Оряховица.
Скромна и отдадена на труд през целия си живот, днес възрастната жена прекарва спокойно старините си заедно със своето голямо семейство. Баба Иванка има четирима внуци – от сина й са Димитър Сахатчиев и Ваня Погосян, а от дъщеря си има две внучки - Теодора Стамова и Стела Стамова. Има и шестима правнуци. В Козаревец баба Иванка е под грижите на своите деца и е много щастлива и добре обгрижвана. Винаги е усмихната и позитивна, а към доброто настроение прибавя и още нещо – голяма чаша сутрешно кафе, което е част от рецептата за дълголетие. 


В празничния ден гостите и задружната фамилия на баба Иванка я поздравиха с юбилея, пожелаха й още много дни щастлив живот и се снимаха с нея, за да запечатат този важен момент, който не всеки има късмет да дочака.


Ключови думи
столетница Козаревец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета