Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Култура

Творчески тандем представи поетичната си книга „Пепел от пеперуди” в Лясковец

  25.06.2018 17:05
Творчески тандем представи поетичната си книга „Пепел от пеперуди” в Лясковец

В читалнята на библиотека в Лясковец писателят, журналист и театрал Борислав Костов представи своята нова поетична книга „Пепел от пеперуди“, илюстрирана от Виолета Белчева. Нежност и красота, любов и еротика, облечени в цвят и стихове, са създали двамата автори.
Те се срещат случайно на улицата и, заговорвайки се, решават да станат творчески тандем. За около два месеца, предизвиквайки се един друг със своите произведения, Борислав Костов е написал около 30 стихотворения, а Виолета Белчева е нарисувала 19 цветни илюстрации. За нея книгата е първа изява като художник, а в центъра на акварелите ѝ е вечната жена, подвластна на любовта, но умело контролираща всичко около себе си.
На фона на фрески шансони авторът Борислав Костов направи нестандартно представяне на книгата си, което самият той определя като моноспектакъл, в който след прочитането на всеки стих, листовете изхвърляше на пода.
Борислав Костов живее и работи във Велико Търново. Твори успешно в областта на поезията и прозата. Автор е на монографии, посветени на писателя дисидент Георги Марков, поета Пеньо Пенев и футболната легенда Георги Аспарухов – Гунди. Носител е на награди от национални конкурси за Яворова поезия, любовна лирика, хумор и сатира.
Любопитен факт в биографията на Борислав Костов е, че той е първообраз на един от героите от култовия български филм „Вчера“, чийто сценарист е известният писател Владо Даверов, негов приятел и съученик от Немската гимназия в Ловеч.
Книгата „Пепел от пеперуди“ е поредното доказателство за многостранния талант на автора – любовна поезия с еротичен привкус, игривост и известна доза самоирония.


Ключови думи
Пепел от пеперуди Борислав Костов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати