Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Селският пазар в Драгижево стана твърде голям, за да съществува

  16.06.2018 17:18
Селският пазар в Драгижево стана твърде голям, за да съществува

След десет години Селският пазар в Драгижево е закрит, научи „Кореспондент“. Той се провеждаше в рамките на къмпинга в селото, но функционирането му вече е невъзможно, съобщават организаторите му Ник и Ники Кинсън. 
На практика Селският пазар беше първия в България и беше създаден по британски образец за обмяна на стоки и продажба на различни вещи.
„Доколкото ни е известно ние бяхме домакин на първия селски базар в България и въведохме интересен елемент от британската култура в нашия малък кът от красива България. От онези ранни, и типично по британски, дъждовни дни, селският пазар се разви до размер, който повече не можем да домакинстваме в рамките на къмпинга“, споделят Ник и Ники Кинсън.
Те благодарят на всички, които през последните 10 години превърнаха Селския пазар в събитие и на всички, които идваха, за да купят различни вещи на изгодни цени.
Ник и Ники съветват всички любители на този тип пазари да се насочат към Хотница, който се провежда през втората неделя на месеца и се организира от други британци- Крис и Карън.
“Без вашата подкрепа селският пазар нямаше да се стане забавно събитие, подходящо за
семейства, в което се превърна, и не би вдъхновил откриването на други такива събития из
страната“, казват още Ник и Ники Кинсън
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
къмпинг пазар Драгижево
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати