Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Шестокласници от Писарево преодоляват обучителните си затруднения

  15.06.2018 11:12
Шестокласници от Писарево преодоляват обучителните си затруднения

С публична изява учениците от горнооряховското село Писарево завършват не само  учебната година, но и успешната си дейност по проект ,,Твоят час“, финансиран от Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз.
В продължение на пет месеца - от януари до юни, шестокласници от ОУ ,,Отец Паисий“ развиваха способностите си чрез дейности за преодоляване на обучителни затруднения по учебния предмет български език и литература. По думите на директора Грета Новакова, ръководител на групата, проектът е успешна възможност за справяне с образователните дефицити  на ученици, които срещат затруднения в подготовката си по задължителните дейности в училище, както и със задържането на децата в училище. И добавя: ,,В малките населени места като Писарево, където живеят хора от етнически малцинства, е трудно да задържим децата в училище. Постоянният миграционен поток към чужбина вече завладява не само родители, но и деца. Невъзможността за бъдеща социална, професионална и личностна реализация в родината принуждава все повече млади хора от селото да напускат трайно родните места“.


Подкрепа оказва Общественият съвет към училището, чиито членове бяха гости на публичната изява. Според председателя  на съвета ,,Твоят час“ Даниела Панайотова - секретар в кметството, проектните дейности са традиция за училището и чрез тях вече е създаден ефективен механизъм за активно участие на общността и близки на учениците в училищните дейности.


Ключови думи
Писарево
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати