Петък, 07 Oct 2022
            
Спорт

95 години от началото на организирания футбол отбелязаха в Стражица

  06.06.2018 09:13
95 години от началото на организирания футбол отбелязаха в Стражица

Ветераните на „Левски-1986” и „Етър” направиха зрелищно реми 4:4 по време на празника, посветен на 95 години от началото на организирания футбол в Стражица. Градът отбеляза юбилея на своя футболен клуб със запомняща се проява, събрала куп майстори на футболната игра в региона.
Патрон на мероприятието бе кметът на града и бивш изтъкнат спортист – змс Румен Павлов, а сред гостите бяха бронзовият медалист от САЩ-94 и председател на ЗС на БФС Бончо Генчев, легендарният треньор Георги Василев, кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова, председателят на ОбС в Стражица Илиян Маринов, ветерани на футбола от Велико Търново, Стражица, Г. Оряховица, Лясковец и цялата област.
Празникът започна с водосвет, отслужен от йеромонах Димитрий. Седем футболни деятели бяха удостоени със „Сребърни значки“ на БФС, изпратени лично от президента на централата Борислав Михайлов . Румен Павлов, Илиян Маринов, Тодор Спиридонов, Кънчо Стоичков, Любомир Нейков, Илия Илиев и Иван Иванов  получиха и специални плакети от БФС за принос в развитието на футбола.
„След пет години на вековния юбилей пожелавам на „Левски-1986” (Стражица) да бъде поне една група по-нагоре”, заяви Бончо Генчев, който връчи отличията и предаде личните поздрави на Боби Михайлов.
 


Ключови думи
футбол Стражица годишнина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати