Събота, 08 Oct 2022
            
Общество

С улични забавления продължава празникът в Горна Оряховица (галерия)

  29.05.2018 13:37
С улични забавления продължава празникът в Горна Оряховица (галерия)

Фестивал „Улицата” ще забавлява горнооряховчани в празничния ден, като представя на площад „Георги Измирлиев” най-различни улични изкуства. Художници, музиканти циркови артисти се опитват на привлекат вниманието и правят площада пъстър и празничен. Фестивалът бе открит от кмета-домакин инж. Добромир Добрев, а първи на сцената излязоха музикантите от „Роял дикси бенд”.

Кметът стана първият модел на „Евгени шоу”. Майстор Евгени майстори силуети от хартия и с една малка ножичка за има-няма пет минути направи портрет на инж. Добрев. Кметът на Велико Търново Даниел Панов пък бе първият, който си купи пано, изработено от цветни камъчета и миди.

На площада са разположени ателиета, в които всеки желаещ ще може да се докосне до загадките на руните и гледането на карти "Таро", изкуството на декупажа, ходенето на кокили, правенето на хвърчила, както и да опознае смисъла, символиката и значението на изкуството "Махенди" - рисуване с кана.


Изключителен интерес предизвиква рикуването върху вода по техниката "Ебру". Картината се отпечатва върху хартия, плат или предмет.
В тъмната част на деня, гостите на фестивал "Улицата" ще бъдат въвлечени в импровизации с атрактивната фотографска техника light-painting - рисуване със светлина.
Група за огнени изкуства "Огнени сенки" ще пресъздадат магията на огненото изкуство и ще предадат своите умения на всички желаещи. Артистите от театър Impro пък ще привлекат присъстващите в своите импровизации, включвайки ги като участници в различни по сюжет театрални постановки, защото животът е игра, а улицата най-сигурното място за среща.

В събитието участват и момчета и момичета от МТ „Алтернатива” при НЧ "Напредък - 1869", които демонстрират ходене на кокили. Гости на фестивала ще бъдат и танцьорите от шоу балет "Магия" - гр. Габрово и бийтбоксера Макс Моравски - MaxO, обявен за Кралят на бийтбоксерите за 2015 година.


Ключови думи
фестивал "Улицата"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати