Понеделник, 03 Oct 2022
            
Култура

Писателят Захари Карабашлиев представя книгата си „Хавра“

  23.05.2018 09:19
Писателят Захари Карабашлиев представя книгата си „Хавра“

Един от най-дългоочакваните и обсъждани романи на годината ще бъде представен в Елена. Днес, 23 май от 18 часа, в къща музей „Иларион Макариополски“  гостува по покана на Народно читалище „Напредък-Елена-1863“ обичаният български писател Захари Карабашлиев, а поводът е вторият му роман – „Хавра“.
 
Напрегнат екшън се редува с чувствената история на една любов, последствията от която предначертават хиляди съдби – там, където любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от многото значения на „Хавра“. Или свое собствено такова.
 
 „Хавра“ е вторият роман на изтъкнатия писател Захари Карабашлиев и е начело в класациите, девет години след огромния успех на „18% сиво“. Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена и апатична България.
 
В мащабния, но интимен свят на „Хавра“ история и настояще се срещат, факти и фикция се преплитат, а силата на волята дори само на един човек може да промени хода на историята.
Входът е  свободен.


Ключови думи
Захари Карабашлиев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати