Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Доц. Павлина Владкова и Нели Цонева са отличени със „Златен век“

  22.05.2018 10:59
Доц. Павлина Владкова и Нели Цонева са отличени със „Златен век“

С почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики - златен, грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, бе удостоена доц. д-р Павлина Владкова-Байчева от отдел „Археология“ на Регионалния исторически музей във Велико Търново. Отличието връчи министърът на културата Боил Банов на тържествена церемония в Национална галерия „Двореца“.
Престижните отличия на Министерството на културата получиха творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. Сред отличените бе и директорът на Историческия музей в Павликени Нели Цонева. Тя получи почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – сребърен.
Преди старта на церемонията, на която присъстваха и началник кабинета на министъра Ваня Бедрова, зам.-министърът на културата Амелия Гешева, директори на дирекции в Министерството, Боил Банов обяви минута мълчание в памет на оперната певица Христина Ангелакова.
„В навечерието сме на най-българския празник, най-големия празник. Отново Министерството на културата ще връчи „Златен век” на много наши бележити хора на културата, на изкуствата, отново ще покажем, че сме тук, че ни има, че културата в тази страна е движеща сила и се развива и продължава да ражда велики умове и велики таланти”, изтъкна министър Банов, преди да пристъпи към връчването на първите отличия.


Ключови думи
Павлина Владкова Златен век
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати