Неделя, 02 Oct 2022
            
Култура

Центърът за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица стана лауреат от фолклорен шампионат

  21.05.2018 14:46
Центърът за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица стана лауреат от фолклорен шампионат

Златен медал от XXII Старопланински събор „Балкан Фолк“ спечели Представителната група по народно пеене на Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица. Така малките певци надградиха постигнатото в миналогодишното издание на събора, когато взеха сребро. „Балкан Фолк“ е приеман за Фестивал №1 в Европа за традиционни народни изкуства и се провежда в рамките на Музикални празници „Евро Фолк“ с подкрепата на Община Велико Търново и под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF.


Освен първото място тази година, Представителната група стана носител на Почетния знак от музикалния форум, както и на препоръка за участие в Европейския шампионат по фолклор „Евро Фолк“, който ще се проведе в Несебър и Слънчев бряг.


Същата група стана и лауреат в IX Български национален шампионат по фолклор „Евро Фолк“ – златен медал и диплом. Индивидуално отличие – също златен медал и диплом, спечели и 9-годишната Виктория Любенова.

Тя участва с песента на Борис Машалов „Дзън, дзън, Ганке ле“, а групата се представи с 2 песни от Шопския край - „Тръгна Желка на оране“ и „Провикна се у селото Недината майка“.


Групата по народно пеене в Центъра за подкрепа за личностно развитие ръководи Гергана Пашова. И двата фолклорни форума се проведоха във Велико Търново.


Ключови думи
ЦПЛР Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати