Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

101 зрелостници от областта не бяха допуснати до матурите

  21.05.2018 10:30
101 зрелостници от областта не бяха допуснати до матурите

101 зрелостници от област Велико Търново не бяха допуснати до днешния държавен зрелостен изпит. Повечето от тях имат слаби оценки по някои от предметите, което не позволява явяването им на матурите.
В 21 училища от област Велико Търново днес се провеждаха Зрелостните изпити. Една от мерките за сигурност беше дванадесетокласниците да не се явяват на държавен изпит в собственото си учебно заведение. 357 квестори се грижиха днес за реда в  147 зали, съобщиха от Регионалното управление по образованието. Във всички помещения имаше монтирани камери за видеонаблюдение. За втора поредна година матурата по БЕЛ се провежда в три модула, за да се намали до минимум възможността за преписване.
 „Пък и малко ми писна от всички тези бюрократични глупости, които наистина затормозяват страшно много и само пречат, вместо да те улесняват по някакъв начин. Също съм чувала, че трябва да сме с вързани коси, някакви такива неща, смешно е, при положение, че като влезеш в интернет, сега го има, продават там от София отговорите за 50 лв., наистина го има“, сподели за RegNews Христина Карабашка, която днес провежда зрелостния си изпит.
Матурите във Велико Търново започнаха спокойно и без нарушения.
 


Ключови думи
матури Велико Търново
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати