Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

С 6 млн. лева ще оправят водопроводната мрежа в Стражишко

  21.05.2018 09:33
С 6 млн. лева ще оправят водопроводната мрежа в Стражишко

Три одобрени проекта за тази година има Община Стражица по Програмата за развитие на селските райони. По първия проект ще подменя водопроводната мрежа на селата  Кесарево, Камен, Сушица, Царски извор. Той е на стойност 5 866 407 лв., чака се подписването, за да се обяви конкурсът за изпълнител. По проект „Реконструкция и рехабилитация на улици в Стражица и община Стражица” за 1,954 млн. лева ще се ремонтират не само уличните платна, но и тротоарите. Третият проект „Приобщаване на уязвими групи” е за комплексна подкрепа на уязвими лица и етнически малцинства.  Той е на стойност 890 хиляди лева и по него ще се работи за осигуряване на достъп до заетост, до социални услуги. Чрез медиатори ще се работи по развитие на местните общности. Проектът е в партньорство с образователни институции, държавни институции и НПО.

Със средства на Община Стражица върви подмяната на уличното осветление в общинския център и по селата. 3600 крушки ще бъдат заменени със светодиодни лампи, които са 7 пъти по-евтини. След Стражица, започва подмяната в трите по-големи села Камен, Сушица и Кесарево, а догодина  - в останалите.

Очаква се до дни да бъде подписан проект по Интеррег с партньор румънската община Осика де жос. По него ще се укрепва стената край реката в Кесарево, за да се предотвратят нови наводнения. Целият проект е за 1 млн. евро, като разпределението на средствата е 40/60 процента в полза на румънците.

Ана Райковска

 


Ключови думи
Стражица проекти 2018 г. водопроводна мрежа
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати