Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

„Ден на революцията в храненето“ проведоха в ДГ „Ален мак“ (СНИМКИ)

  18.05.2018 14:10
„Ден на революцията в храненето“ проведоха в ДГ „Ален мак“ (СНИМКИ)

Малчуганите от ДГ „Ален Мак“ във Велико Търнов се включиха в инициативата „Ден на революцията в  храненето“. През целия ден децата приготвяха с помощта на своите учители вкусни и здравословни салати и ястия.
Целият персонал на детската градина е ангажиран да следи за всички национални кампании, които са свързани с опазването на околната среда и здравословното хранене. От група „Червената шапчица“ видели в интернет, че фондация „За храната“ организира инициативата. Директорката на детската градина Йорданка Стайкова веднага приела идеята своеобразният празник станал факт.
„Според мен здравето е най-важно и най-ценно, а то зависи от нашето хранене и от нашия начин на живот. От най-малка детска възраст децата трябва да привикват със здравословни, правилни начини на хранене. Моят апел е: нека храната да е нашето лекарство и лекарството да е храна, както е казал Хипократ“, сподели Йорданка Стайкова.
Днес децата бяха пременени със специални тениски и престилки от фондация „За храната“. Изпратени бяха и книжки с рецепти, по които да се приготвя храната. За всяко дете имаше и награда- медал за участие в инициативата, посветена на здравословното хранене.
„Рецептите са плодови и зеленчукови салата, други ястия и сладкиши. Децата обичат да си похапват сладичко, но обикновено тези сладки неща са вредни. И по този начин, чрез тези рецепти, децата могат да разберат, че могат да се хранят и здравословно, и вкусно“, сподели още Йорданка Стайкова.
В днешната инициатива се включиха и много родители на децата, от които зависи и здравословното хранене вкъщи.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
Ален мак детска градина здравословно хранене деца
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати