Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

Близо 170 момчета и момичета се включиха в 51-та щафетна обиколка на Горна Оряховица

  16.05.2018 20:08
Близо 170 момчета и момичета се включиха в 51-та щафетна обиколка на Горна Оряховица

21 отбора заявиха участие в 51-то издание на Щафетната обиколка на Горна Оряховица, която по традиция се организира от Общината и трите лекоатлетически клуба в навечерието на празника на града.
Щафетата е с по осем поста, като стартът и финалът са пред Общината. Състезанието е в две възрасти – момчета и момичета от 5 до 7 клас и юноши и девойки 8-12 клас.
Този път най-много радост имаше за лекоатлетите на СУ „Вичо Грънчаров”, които спечелиха две първи и едно второ място. С три купи – две сребърни и една златни си тръгнаха щафетите на СУ „Георги Измирлиев”.
При момичетата първи финишира отборът на СУ „Вичо Грънчаров”, следван от тима на СУ „Георги Измирлиев”. Третото място е за бегачките на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.


Двете първи места бяха окупирани от същите отбори и при момчетата. Отново шампиони са СУ „Вичо Грънчаров”, следвани от СУ „Георги Измирлиев”. Третото място тук обаче заеха момчетата на ОУ „Иван Вазов”.
При девойките СУ „Георги Измирлиев” се реваншира и спечели първото място. Второто остана за лекоатлетките на СУ „Вичо Грънчаров”. Трети финишираха представителките на ПГЛПИ „Буров”.
Най-оспорван беше финалът при юношите, където първото място се реши с финален спринт. Победата изтръгнаха атлетите на ПГЕЕ „М. В Ломоносов”. Веднага след тях е отборът на ПГЛПИ „Буров”, а трети са ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.
Грамоти за всички отбори и купи за победителите връчиха зам. кметът Йорданка Кушева, директорът на Дирекция „Образование и култура” Румяна Матеева и шефът на ОП „Спортни имоти” инж. Петя Богданова.


 


Ключови думи
щафета
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати