Сряда, 28 Сеп 2022
            
Темида

Окръжната прокуратура във Велико Търново протестира присъда на полицай, поискал подкуп

  11.05.2018 14:10
Окръжната прокуратура във Велико Търново протестира присъда на полицай, поискал подкуп

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново 45-годишен полицейски служител е осъден за подкуп.  Андрей М. е признат за виновен за това, че на  19.02.2017 г, около 02.30 часа, в гр. Свищов, на улица ”Дунав”, до бензиностанция,  в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган – старши полицай в група „Охранителна полиция“ на Районно управление - Свищов при Областната дирекция на МВР във В. Търново, поискал и приел от Т. Т. сумата от 40 лева. Парите служителят поискал, за да не състави актове за това, че хората в колата били без колани, а шофьорът Т. Т. не бил подменил повредената си лична карта.
Съдът е наложил на Андрей М. наказание лишаване от свобода за срок от две години, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от  четири години, и глоба в размер на 2000 лв.
Прокуратурата протестира присъдата на ВТОС с искане да бъде изменена, като да бъде наложено на подсъдимия и кумулативно предвиденото в закона наказание Лишаване от право да се заема държавна длъжност по служебно правоотношение в системата на МВР.
Присъдата не е влязла в сила.


Ключови думи
подкуп
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати