Други

Интерактивни уроци за Деня на Европа в СУ „Николай Катранов“

  16:09, 08 May 18
Интерактивни уроци за Деня на Европа в СУ „Николай Катранов“

В навечерието на Деня на Европа 9 май, младшите посланици на Европейския парламент в СУ „Николай Катранов“ подготвиха интерактивни уроци за по-малките ученици.
В IV б и IV в клас те направиха презентации за основаването на ЕС и основните общи теми, по които работят държавите членки. Презентациите подготвиха младшите посланици Виктор Радев и Томислав Радев, ученици от X a клас, а по време на часовете с тях бе и младши посланик Елена Иванова от X а клас, тговаря на въпросите на малчуганите.
Четвъртокласниците демонстрираха много добри познания за Европа и Съюза. На финална те получиха като подарък забавна карта на Европейския съюз и информационни брошури за многообразието на езиците в Европейския съюз, с помощта на които ще могат да научат 10 фрази на всички европейски езици.
Информационните материали са осигурени от Информационен център "Европа директ" - Велико Търново и Информационното бюро на ЕП в България.която също отговаря на въпросите на малчуганите.
Четвъртокласниците демонстрираха много добри познания за Европа и Съюза. На финала те получиха като подарък забавна карта на Европейския съюз и информационни брошури за многообразието на езиците в Европейския съюз, с помощта на които ще могат да научат 10 фрази на всички европейски езици.
Информационните материали са осигурени от ЕИЦ „Европа директ“ - Велико Търново и Информационното бюро на ЕП в България.
През настоящата учебна година СУ „Николай Катранов“ е част от Програмата „Училище посланик на Европейския парламент“, изпълнявана от Информационното бюро на Европейския парламент в България. В рамките на проекта 20 ученици от училището са избрани за младши посланици на ЕП и работят за популяризиране на европейските институции и възможностите за участие на младите хора в европейския дневен ред.


Ключови думи
СУ Николай Катранов
0 Коментари