Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Инж. Добромир Добрев:"Да се преклоним пред хилядите българи, оставили костите си по бойните полета!"

  06.05.2018 10:56
Инж. Добромир Добрев:\

Уважаеми съграждани,
 
Днес е светъл ден – Гергьовден!
Един от най-големите български празници. Почитат го земеделците и овчарите, защото съвпада с разцвета на природата през пролетта. С него се бележи и началото на лятната половина от стопанската година. На този ден правим курбан за здраве и берекет.
Гергьовден също така е Ден на храбростта и празник на Българската армия, защото Георги е Победоносецът сред нашите светци!
Празникът е повод да почетем българския войник, донесъл на България славата от много битки, пролял кръвта си в името на свободата, обединението и независимостта ?! Да се преклоним пред хилядите българи, оставили костите си по бойните полета!
Денят на храбростта е днес! Затова на този ден искам да изкажа своето уважение към труда на всички хора – военни и цивилни – ангажирани с нелеката задача да бранят нашата свобода и на чиято помощ разчитаме в критични ситуации.
Поздравявам Вас и Вашите семейства с празника!
Слава Богу времето, в което живеем днес, е мирно. Но не смятам, че това прави храбростта празна дума. За мен тя е пълна с достойнство, със смисъл, с отговорност зад всяко едно решение, с много труд и с чест във всяко начинание, което прави животът на нашите семейства по-сигурен и светъл.
Гергьовден е!
Честит празник на всички!
 


Ключови думи
кмет на Горна Оряховица поздрав за Гелгьовден
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати