Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Премиера за Велико Търново на новата стихосбирка на Снежана Иванова

  03.04.2018 16:52
Премиера за Велико Търново на новата стихосбирка на Снежана Иванова

Днес от 17,30 часа в читалнята на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” ще бъде представянето на книгата на великотърновската поетеса Снежана Иванова. Думите за автора и книгата са от литературния критик Владимир Шумелов:
„Проектът на новият сборник „Повесма“ е свързан с досегашните търсения на Снежана Иванова в областта на поезията. В нея ще открием една основна характеристика – мистичността; вътрешни стилове, които съдържат мистически формули, прокламации, наричания, напеви в определени стихотворения и които отвеждат до мистически дълбинното – до нивото на подсъзнанието – писане.   
Тази поезия не представя (изобразява), а провокира читателя да търси и открива други смисли, да се превръща в сътворец и участник в словесното тайнство. Тя не е подражаващо изобразяване на процес, а съ-преживяване, драма (дромена), самото действие и въздействие на ставащото, неговата реализация в субекта”, пише Владимир Шумелов за новата стихосбирка на Снежана Иванова
Книгата е издадена от издателство „Народно читалище Даскал Петър Иванов”  - Стара Загора, след спечелен конкурс на Министерството на културата. В града на липите на 6 март в  къща-музей „Гео Милев”  беше и нейната премиера. 


Ключови думи
Снежана Иванова Повесма
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати