Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Ученик от Горна Оряховица влезе в националния отбор за Международната олимпиада по биология

  03.04.2018 15:29
Ученик от Горна Оряховица влезе в националния отбор за Международната олимпиада по биология

Двама ученици от СУ „Георги Измирлиев“ – Симеон Григоров от 12 „б“ клас и Памела Стефанова от 10 „а“ клас, се класираха за Националния кръг на Олимпиадата по биология и здравно образование, който се проведе в град Ямбол на 31 март и 1 април 2018 г.


Олимпиадата включваше два етапа. Първият етап се състоеше в решаване на тест от теоретични задачи, а вторият – в решаване на практически задачи, където учениците приложиха на практика своите знания във всички области на биологията.
За пета поредна година Симеон Григоров се представи отлично във втора възрастова група на Националния кръг на Олимпиадата по биология и здравно образование. Талантливият дванадесетокласник надмина миналогодишните си успехи, заемайки челно място в класирането през тази учебна година, и е включен в националния отбор на България за предстоящата Международна олимпиада по биология и здравно образование, която ще се проведе в Техеран, Иран. В края на месец април Симеон ще участва в подбор на екипа, който ще представи страната ни.
Успехите на младия биолог се дължат на допълнителната и упорита работа с неговата  преподавателка по биология и здравно образование Вера Димитрова.
Достойно се  представи и десетокласничката Памела Стефанова, възпитаничка  на Диляна Грозева - преподавател по биология и здравно образование. Постиженията са  резултат от съвместна работа.


Ключови думи
Симеон Григоров биология СУ "Георги Измирлиев"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати