Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

„Mamma Mia“ спечели две награди от национален конкурс

  15.03.2018 10:22
„Mamma Mia“ спечели две награди от национален конкурс

С две престижни награди се върнаха от конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ малките изпълнители от горнооряховската Вокално-драматична студия „Mamma Mia“. Под ръководството на Емилия Пенчева горнооряховчета спечелиха второто място в категорията „Вокални групи“, на тях бе присъдена и Специалната награда за артистичност.
Съорганизатори на III Национален конкурс  „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, проведен в Шумен, са тамошните СУ „Сава Доброплодни“, РБ „Стоян Чилингиров“, НЧ „Добри Войников“, Младежкия дом и Музеен комплекс „Панчо Владигеров“. Тази година над 700 деца от всички краища на България се оспорваха наградите в направленията „Музика“, „Изобразително изкуство“ и „Хореография“. Вокалните групи бяха отсявани от жури с председател певицата Ваня Костова и членове композиторът и аранжор Валери Костов и победителят в „Гласът на България“ Кристина Иванова.
Децата от „Mamma Mia“ се представиха под акомпанимента на София Стамова, а песните бяха „Хора и улици” и „Чуй ме, дилмано”, която Ваня Костова искрено аплодира.
Тазгодишнита награди не са първи за „Mamma Mia“ от същия конкурс. През миналата година заехме третото място, надявам се догодина да станем първи, каза ръководителят на студията Емилия Пенчева.
Пенчева ръководи „Mamma Mia“ от самото й начало. Към днешна дата в студията се обучават около 20 деца на възраст от 3 до 14 г. В националния конкурс в Шумен участваха 10 от малките певци.


Ключови думи
Mamma Mia Емилия Пенчева
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати