Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

В оспорвана битка Борислав Иванов отстъпи на грузинец в първия си профимач в чужбина

  11.03.2018 14:31
В оспорвана битка Борислав Иванов отстъпи на грузинец в първия си профимач в чужбина

В своя първи професионален мач по бокс зад граница Борислав Иванов изигра изключително оспорвана и атрактивна среща с грузинеца Ника Смоян. Шеструндовият мач бе последният и най-очакван сблъсък на професионалната гала вечер, която се проведе в хотел „Рамада” в Женева, Швейцария. Мачът започна равностнойно и продължи така до самия си края, като в отделни руднове двамата боксьори вземаха превес. В крайна сметка победата бе присъдена на грузиница с 2:0 съдийски гласа. Двама от съдиите дадоха победа за Ника Смоян с 59:55 и 58:56, докато третият съдия отсъди равен мач - 57:57.


Важно е да се отблежи, че галата бе организирана от клуба на грузинеца, който се чувстваше като домакин сред многобройната грузинска публика в залата. И двамата боксьори не бяха побеждавани досега, като Борислав Иванов имаше в актива си 2 победи, а грузинецът 4. Срещата се игра в тегловата категория на грузинеца, която е суперсредна (до 80 кг), която е с над 5 кг от категорията, в която се подготвя Борислав. Но поради големия интерес към него от промоутъра, срещата бе приета като на кантара горнооряховският боксьор бе 76.5 кг срещу 79.9 кг за грузинеца.
Борислав Иванов е вторият горнооряховски боксьор, който излиза в професионален мач зад граница след Захари Мутафчиев, който е негов личен треньор. Иванов е и треньор на Боксов клуб "Локомотив" Горна Оряховица, като под негово ръководство на последното състезание в Русе за младежи Боксов клуб "Локомотив" спечели бронзов чрез Асен Асенов.

 


Ключови думи
Борислав Иванов бокс
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати